top of page

Waarin onderscheidt KorènCRM zich? Abonnementen + prijscomponenten (Deel 1)

Bijgewerkt op: 26 feb. 2020

Hoe onderscheidt KorènCRM zich van andere ledenadministratie software? In deze 10-delige serie geven we inzicht in de unieke mix van modules een functies waarmee KorènCRM misschien wel de juiste match is voor jouw organisatie. De afzonderlijke functies zijn wellicht niet ieder uniek maar de mix aan functionaliteiten in een standaard softwarepakket is dat wel.

In dit eerste deel gaan we in op de wijze waarop abonnementen werken in KorènCRM. We lichten hierin de prijscomponenten functie uit omdat dit in de praktijk een zeer gewenste functie is voor ledenbeheer software.

Prijscomponenten Deze functie is handig omdat je een richtprijs van een abonnement kunt instellen maar ook de bijbehorende prijscomponenten. Deze zouden bijvoorbeeld kunnen bestaan uit een special medewerkerskorting, 65+ korting of juist een toeslag voor het betalen met iDEAL, noem het maar op. Ook kun je iemand als tegemoetkoming een ad-hoc korting geven op het abonnement. Bij het toekennen van een abonnement kun je hierin zelf keuzes maken op basis van je ingestelde prijscomponenten. Het kan zijn dat een lid voor meerdere prijscomponenten in aanmerking komt.

Voorbeeld:

Basis abonnement: 25 euro

Prijscomponenten: Korting incasso: – 1 euro Medewerkerskorting: – 3 euro Toeslag iDEAL: + 1 euro

Voor een medewerker die via iDEAL wil betalen wordt het abonnement als volgt berekent: 25 – 3 + 1 = 23 euro.

Hier een aantal andere punten die interessant zijn voor jou als ledenorganisatie:

  1. Onbeperkt abonnementen toe kennen. Je kunt zoveel abonnementen toekennen als je wilt voor verschillende groepen.

  2. Je kunt abonnementen koppelen aan aan aparte bedrijven met aparte financiële instellingen (en eigen factuurcodes en btw tarieven eventueel). Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld meerdere gefuseerde ledenverenigingen hun eigen abonnement te laten behouden met eigen financiële instellingen. Let hierbij altijd op of je privacy verklaring hierbij voldoet en hoe dit juridisch in elkaar steekt.

  3. Je leden kunnen hun facturen betalen via incasso, iDEAL of factuur op eigen initiatief.

  4. De software maakt incasso bankbestanden aan in de volgende formatten: MT940, CAMT en CAMT.053.

  5. Je kunt ervoor kiezen om je debiteurenbeheer in KorènCRM te doen en herinneringen te versturen wanneer nodig. Je kunt op basis van geimporteerde bankbestanden de status van een factuur zien.

Heb je vragen over KorènCRM? Mail dan naar info@koren.nl en we helpen je graag verder.

Komentarai


bottom of page