top of page

KorènCRM AVG Ready

Bijgewerkt op: 26 feb. 2020

Op 25 mei 2018 is het zover. De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), ook wel bekend als de GDPR (General Data Protection Regulation) vervangt dan de huidige WBP (Wet Bescherming Persoonsgegevens). Als software leverancier vinden we privacy belangrijk en nemen we onze verantwoordelijkheid in zowel het waarborgen van de priuvacy in de software als ook het adviseren van klanten op dit gebied.. We hebben een pagina op deze website gecreëerd waarin we uitegebreid laten zien wat wel doen op privacy gebied en welke technische en organisatorische maatregelen we nog nemen met oog op de AVG. Bekijk de pagina hier. Hieronder lichten we een paar interessante zaken uit.

AVG Tool voor dataportabiliteit en inzage

We ontwikkelen een nieuwe tool waarmee er vanuit KorènCRM een bestand kan worden gegenereerd met alle mogelijke gegevens van een relatie (inclusief dossier). Deze kun je vervolgens downloaden en zelf op een eigen (beveiligde) wijze naar de klant versturen. Het bestand zal als een ZIP bestand downloadbaar zijn met de relatiegegevens in Docx (Word) format en daarmee dus leesbaar voor de klant. Daarnaast wordt dezelfde data als XML aangeleverd (deze is computer leesbaar dus hiermee voldoe je aan de dataportabiliteit AVG eis). Lees hier over hoe de software je eenvoudig ook helpt voldoen aan het recht op vergetelheid en correctie.

UPDATE:

Verwerkersovereenkomst

In april is onze nieuwe verwerkersovereenkomst beschikbaar. Nieuw hierin is de Data Pro Statement waarin we al onze technische en organisatorische maatregelen ter waarborging van de privacy. Voorheen was dit verweven met de bewerkersovereenkomst maar nu is het een documkent dat daar aan is gekoppeld met een uitbreiding op het gebied van de AVG vereisten. Deze verwerkersovereenkomst is conform de AVG qua inhoud en terminologie en vervangt de huidige bewerkersovereenkomst.

Let op! Wellicht heb je al een bewerkersovereenkomst gebaseerd op de WBP. Deze is vanaf 25 mei niet meer geldig. Je moet een verwerkersovereenkomst ondertekenen met je software leverancier.

Privacy by Design & Default

We hebben verschillende Privacy by Design (PbD) en default features in de software zitten om de privacy van persoonsgegevens te waarborgen. We hebben verschillende PbD features die al aanwezig zijn in de software en een aantal die we binnenkort toevoegen. Lees daar hier meer over.

bottom of page