Twee op de drie zorgsites zorgen niet voor een beveiligde verbinding. Dat betekent dat bij deze websites er zomaar ongewenste pottenkijkers zouden kunnen meekijken bij bijvoorbeeld het invullen van een online formulier met gevoelige gegevens. Bij zorginstellingen gaat dit natuurlijk vaak om uiterst gevoelige informatie zoals medische gegevens en het BSN. We schreven eerder een blog waarmee je kunt herkennen of een website (goed) beveiligd is.
Wat te doen als zorgorganisatie? Neem direct actie! Wat erg is aan de huidige situatie met onbeveiligde zorgsites is dat het beveiligen eigenlijk niet zoveel moeite of geld kost. Een https beveiligde website kost je ongeveer 30 euro en een kwartiertje werk van je website bouwer… Nou is het natuurlijk de vraag waarom de webbouwer dit niet al überhaupt met je geregeld heeft?
Nou is dit slechts stap 1 in online beveiliging. Beveiliging is veel breder dan alleen je website goed beveiligen, datalekken kunnen op verschillende manieren ontstaan. Hoe zit het bijvoorbeeld met de software (SaaS), servers en datacentra waar de persoonsgegevens staan? Gebruik je two step authentication?
Security is meer dan techniek, het is een manier van denken. Van tevoren de risico’s in kaart brengen met gedegen advies van experts en adequate beveiliging inregelen maar ook een plan maken voor als het onverhoopt misgaat. Het beveiligen van je website is een belangrijk stukje van de puzzel maar niet het enige wat je moet doen.
Wij kunnen in samenwerking met onze partners een beveiligde website leveren met een koppeling naar een goed beveiligde CRM erachter met uitgebreide mogelijkheden voor de zorg. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.
Kommentare