top of page

De Ledencheck Plus

Bijgewerkt op: 17 feb. 2020

 checken of het lidmaatschap al betaald is

Werk je als ledenorganisatie samen met externe partners die diensten verlenen aan je leden met korting? Dan is onze nieuwste tool, de Ledencheck Plus, precies wat je nodig hebt. Hiermee kunnen externe partners op AVG proof wijze controleren of iemand lid is en recht heeft op korting maar ook de dienstverlening automatisch laten registreren in onze CRM. Zo werkt het:

  1. Elize de Bakker, lid bij jouw vereniging, gaat langs bij een kapper de Bruin, een externe partner van je ledenorganisatie, omdat zij als lid 20% korting krijgt.

  2. Kapper de Bruin voert het lidnummer (of postcode + huisnummer) van Elize in de Ledencheck Plus in en krijgt te zien dat Elize inderdaad lid is en heeft betaald. Ter verificatie staat een verhaspelde versie van de naam van Elize. Zo krijgt de externe partner niet onnodig persoonsgegevens te zien maar enkel wat lid zelf kiest om te verschaffen aan gegevens.

  3. Kapper de Bruin voert de dienstbemiddeling in en deze verschijnt automatisch in de relatiekaart van Elize. De Ledencheck is optioneel zo in te stellen dat per dienst bepaalt kan worden of leden altijd korting krijgen, een maximum aantal keren korting krijgen of een maximale hoeveelheid tijd korting krijgen.

 OP AVG proof wijze verifieren of iemand lid is en heeft betaald.

Zo voer je de bemiddeling uit:


In het geval dat iemand lid is maar nog niet heeft betaald krijgt de dienstverlener dit te zien:


In het geval dat iemand geen lid is krijgen ze dit te zien:

 Als iemand nog niet lid is dan toont de ledencheck plus dit. Vervolgens heeft de servicedienstverlener de mogelijkheid om iemand ter plekke lid te maken.

En kun je iemand aanmelden door minstens de verplichte velden in te vullen. De postcode is alvast ingevuld.

Dan heeft de dienstverlener ook de mogelijkheid om iemand direct lid te maken en direct een bemiddeling met korting uit te voeren voor diegene.

Enkele voordelen van de Ledencheck Plus op een rijtje

  1. Geen tussenkomst meer voor je medewerkers als het gaat om het registeren van een servicedienst want de externe partners doen dit nu.

  2. AVG proof want externe partners krijgen niet onnodig persoonsgegevens van je leden te zien. Zo laat je zien dat je zorgvuldig met hun gegevens en derde partijen om gaat.

  3. Doordat je meer inzicht krijgt in het aantal servicediensten kun je completere rapportages maken.

  4. De mogelijkheid om op onconventionele wijze leden te werven via je partners. Het is zo makkelijk! Als je ook nog een incentive toevoegt voor je externe partners zoals bijv. wie de meeste leden heeft aangemeld in een maand krijgt wint een prijs, dan kan dat tot extra veel aanmeldingen leiden.

  5. De Ledencheck Plus is beschikbaar als webapp en browser onafhankelijk dus altijd te bereiken via internet.

Comments


bottom of page