top of page

De 6 tools om kantoorgezelligheid thuis te brengen

Goedemorgen Al wekenlang is #goedemorgen elke ochtend trending op twitter. Even #goedemorgen zeggen. Kijken hoe het met iedereen gaat. Een verhaal uit het weekend delen. Misschien heb je ook een balkon feestje gehad zoals ze in Italië doen.


De warmte en gezelligheid die we op kantoor kunnen ervaren brengen we thuis. Wat zijn de handigste manieren om dat te doen?

Video voor gezelligheid Het mooie van video is dat we een volledige communicatie opzetten. Dus niet alleen stem, of woorden, maar ook de emotie kunnen zien, zwaaien en andere lichaamstaal. Door het completere contact, kunnen mensen elkaar beter aanvoelen en beter communiceren. De non-verbale communicatie is een heel nuttige aanvulling in het contact. Video is de beste vervanging van direct contact met collega’s. Wanneer je minder diepgang nodig hebt in het contact, dan zijn daar weer andere tools voor. Die vergelijken we in toekomstige blogs.

Voordelen van flexibele software Bij Korèn geloven we sterk in flexibele software die niet geïnstalleerd hoeft te worden. Dit maakt het makkelijk om bij een defecte computer, laptop of harde schijf direct verder te gaan vanaf een andere werkplek. Deze flexibiliteit spaart geld en tijd uit. Zo krijgen we meer gedaan. Dit bewijst zich nu ten tijde van het corona virus al helemaal, aangezien wij direct vanuit huis kunnen doorwerken. Zelfs met de lockdown kunnen wij verder en dat geldt ook voor onze klanten. Een gedeeld systeem waar klantcontacten, takenplanning, cursusadministratie en nog veel meer geïntegreerd zijn met elkaar. KorènCRM is ideaal voor thuiswerken. Het maakt klantcontact en facturatie soepel en aangenaam. Begin direct met KorènCRM of stel een vraag. Welke tools kun je gebruiken om video bijeenkomst te faciliteren? Hangouts meet Onze favoriet sluit naadloos aan op andere google diensten als mail, chat en calendar. Ongeëvenaarde prijs/kwaliteit verhouding als je ook de andere diensten van G-Suite wenst te gebruiken. Prijs: €4,68 voor 100 deelnemers, €9,36 voor 150 deelnemers. Prijzen zijn per maand Bij de prijs zit het volledige pakket van G Suite inbegrepen. Als je ook de combinatie voordelen van het pakket wil gebruiken (bijvoorbeeld documenten delen), houdt dan rekening dat de prijs een per gebruiker prijs is. Verbindingsgemak: Deelnemers zonder account kunnen ook meedoen aan meet hangouts, en kunnen ook inbellen. https://meet.google.com/

Skype Sinds 4 april 2020 heeft skype, vanwege de corona situatie, ook de mogelijkheid toegevoegd voor mensen zonder account om mee te doen aan meetings. Helaas zoals vaak het geval is met nieuwe mogelijkheden loopt dit nog niet altijd vlekkeloos. Er zijn meerdere plekken meldingen gemaakt dat verbindingen soms moeilijk tot stand komen. Hopelijk wordt dit met verloop van tijd opgelost. Wel mooi dat het gratis is. Prijs: Gratis Maximaal aantal deelnemers: 50 Verbindingsgemak: Deelnemers kunnen ook inbellen. https://www.skype.com/en/free-conference-call/ Facetime Een gratis optie voor werkplekken die volledig op macs draaien. Facetime had in 2019 een beveiligingslek waardoor het mogelijk was om mee te luisteren met andermans gesprekken. Prijs: Gratis Maximaal aantal deelnemers: 32 Verbindingsgemak: Werkt alleen op macOS en iOS. Geen inbelfunctieGoto Meeting Is in tegenstelling tot de andere makkelijk via app te starten op de mobiel. Eventueel handig voor meer mobiel georiënteerde organisaties. De instapprijs is wel iets hoger. Prijs: €10,75 per maand per organisator Maximaal aantal deelnemers: 150 Verbindingsgemak: Deelnemers kunnen ook inbellen. https://www.gotomeeting.com/ Zoom Een krachtig en hoogkwalitatieve vergadersoftware. De veiligheid is wel een blijvend probleem. Zoom is vaker in het nieuws geweest met de meerdere veiligheidslekken die ze hebben gehad. Door de lekken was het voor kwaadwillende derden mogelijk om mee te luisteren of zelfs deel te nemen aan gesprekken van anderen. Prijs: Gratis geeft max 40 min voor groepsvergadering, €14 voor 24 uur max groepsvergadering. Beide zijn voor 100 deelnemers. €19 voor 300 deelnemers. Prijzen zijn per maand. Verbindingsgemak: Deelnemers kunnen ook inbellen bij zoom meetings. https://zoom.us/

Lifesize Een goed alternatief voor mkb, gratis voor klein aantal gebruikers, goede kwaliteit. Heeft wel beperkte vertaling naar Nederlands. Zelfs de prijsstructuur is niet in het Nederlands terug te vinden. Interessant is wellicht dat ze ook erg goede hardware verkopen om hoog kwalitatieve videoconferencing mogelijk te maken. Voorkomt een hoop geklier met slechte verstaanbaarheid en korrelige microfoons. Prijs: gratis voor 8 deelnemers, 6 maanden gratis voor 25 deelnemers, €15,69 per maand voor 100 deelnemers. Heeft ook enterprise oplossingen en de enige aanbieder die aangeeft tot 1000 deelnemers te faciliteren. Verbindingsgemak: Geen inbelfunctie https://www.lifesize.com/ Meer tips voor kantoor gezelligheid in huis De komende weken gaan we meer technische middelen vergelijken om thuis net zo leuk en effectief te werken. Houdt ons blog in de gaten!

Comments


bottom of page