top of page
  • Foto van schrijverHarry

Coronaproof Nieuwjaarsborrel

Hoe vieren bedrijven dit jaar nieuwjaar? Digitaal, drive-in of …?

Veel werkgevers zitten met de vraag hoe het nieuwe jaar in te luiden anders dan met een nieuwjaarsborrel op locatie of een evenement, immers ook al is het door de corona regels niet mogelijk om fysiek het nieuwe jaar te vieren als bedrijf, de behoefte om iets met elkaar te doen is er niet minder om.

Met name de bedrijven die een goed jaar achter de rug hebben willen wat extra's doen voor hun personeel. Het ‘werkgeluk’ is immers vitaal voor een bedrijf en een blijk van waardering voor het vele werk dat werknemers verzet hebben draagt essentieel bij aan de mentale gezondheid.

Voor HR-medewerkers de taak om iets ludieks te bedenken, coronaproof natuurlijk, dus rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM.

Sommige bedrijven laten hun personeel een pakket afhalen op een speciaal afhaalpunt waar een en ander feestelijk versierd is of waar iets bijzonders te beleven valt zoals een drive-in bioscoop. Je kunt het zo leuk maken als je zelf wilt met muziek, een presentator, enz..


Een online video bijeenkomst, bijvoorbeeld via Zoom, is ook enorm populair en biedt vele gevarieerde mogelijkheden, zoals gezamenlijk workshop voor het maken van bijzondere hapjes om die aan het eind gezellig te nuttigen of een quiz bedenken. De borrelboxen worden thuisbezorgd en het feest kan beginnen.

Of een online video bijeenkomst via MIBO die een 3D wereld voorschotelt, waarin je je collega’s wat meer informeel kunt ontmoeten en spelletjes met elkaar kunt doen. Allemaal mogelijkheden die bedoeld te zijn om je op afstand toch met elkaar als bedrijf verbonden te voelen.

Er zijn gratis video platforms zoals Google Hangouts, Mibo, Facetime, Skype en betaalde platforms zoals Microsoft Teams, Google Meet en Zoom.

Bedrijven die minder in de gelegenheid zijn om zelf wat te bedenken, kunnen een evenementenbureau in de arm nemen voor het bedenken van interactieve spellen, quizzen en meetings.


Kortom, het is belangrijk voor uw bedrijf om iets leuks te organiseren bij de start van het nieuwe jaar, ook in tijden van corona, om de spirit erin te houden, de betrokkenheid te verlevendigen en blijk van waardering over te brengen op het personeel.


Comments


bottom of page