Per mei 2018 is de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), ook wel bekend als de GDPR (General Data Protection Regulation), van toepassing in de EU. Daarmee vervalt de Wet bescherming persoonsgegevens. Als software leverancier vinden we de privacy van persoonsgegevens en de beveiliging daarvan uiterst belangrijk. In de onderstaande video's zie je hoe we jou kunnen helpen voldoen aan de AVG met behulp van onze software:


Met de AVG Tool kun je in KorènCRM een machine leesbare bestand (+ Word bestand) genereren met de persoonsgegevens van een relatie.


Stel een bewaartermijn in en krijg reminders om relaties te verwijderen ivm bijvoorbeeld het Recht op Vergetelheid.

Betrokken hebben het recht op vergetelheid (Right to be forgotten). In KorènCRM kun je dit eenvoudig uitvoeren met de druk op een knop.


Stel alle autorisaties in voor je gebruikers. Functiegroep en autorisaties zijn gescheiden zodat je per groep/afdeling/team verschillend epermissies kunt instellen binnen een groep.

Verder:

  • Right to be informed: betrokkenen kunnen via onze gratis webapp via een unieke code hun eigen gegevens ontsluiten. 
  • Right to be forgotten: een betrokkene kan een organisatie verzoeken om zijn of haar gegevens volledig te verwijderen. In onze software kun je iemand heel eenvoudig op inactief zetten en vervolgens per relatie of in bulk alle inactieve relaties in 1x verwijderen. 
  • Lees hier onze blogserie over Privacy by Design om hier meer over te weten te komen en te zien en praktijkvoorbeelden te zien uit onze software.
  • Verder worden al onze klanten verwerkt in een register, hanteren we een verwerkersovereenkomst en geven we organisaties de mogelijkheid om via een dataportabiliteit tool hun relaties de mogelijkheid om hun gegevens digitaal te ontvangen in een (voor computers) leesbare bestand en nog veel meer.