clem-onojeghuo-198573-unsplash.jpg

Persoonsgegevens naar Korèn versturen

Wij waarschuwen KorènCRM gebruikers ervoor om geen persoonsgegevens in de vorm van screenshots of bijlages op te sturen via e-mail. Het is zaak om je gebruikers goed te instrueren hierin omdat persoonsgegevens mailen mogelijk gezien kan worden als een datalek. E-mail is onvoldoende  beveiligd voor het verzenden van dergelijke gegevens.

In het geval van support mbt een relatie in KorènCRM vragen wij aan gebruikers of ze een KorènCRM relatienummer willen noemen zodat wij zelf in de software naar de situatie in de software kunnen kijken. Hiermee voorkomen we dat er (gevoelige/bijzondere) persoonsgegevens mogelijk gelekt worden. In het uitzonderlijke geval dat een screenshot toch nodig is om een vraag goed te kunnen stellen, moeten deze gecensureerd worden zodat er geen persoonsgegevens meer op staan. Denk er ook aan dat er niet per abuis andere zaken (zoals e-mails) zichtbaar zijn op een screenshot.

Als je persoonsgegevens naar ons toe wilt versturen kan dat beveiligd via SFTP (SSH File Transfer Protocol). Verstuur nooit persoonsgegevens over e-mail of FTP want beide zijn onvoldoende beveiligd. Neem contact op met onze helpdesk als je van ons een SFTP login wilt.

Voorbeelden waarin dit van toepassing is:

  • Je wilt een bestand met persoonsgegevens door ons laten importeren.

  • Je wilt screenshots sturen waarin persoonsgegevens voorkomen.

We gaan ook de mogelijkheid bieden voor het uploaden van bestanden via de helpdesk (koren.werktvoormij.nl) als een gebruiker een helpdesk account heeft. Hiermee kunnen gebruikers bestanden met persoonsgegevens ook beveiligd opsturen. Zodra deze functie beschikbaar is zullen we je hiervan op de hoogte brengen.